Distrugem România ca să reconstruim Ucraina!

Declaratie politica Mihai Lasca

Venim după o lună de proteste ale fermierilor și transportatorilor români, proteste pentru care s-au găsit doar soluții de peticire și de amânare a deznodământului, mai exact falimentarea agricultorilor și companiilor de transport autohtone. 

La nivel global, protestele fermierilor sunt o reacție la politica verde implementată în tot Occidentul sub pretextul schimbărilor climatice, cu scopul de a redistribui terenurile agricole de la micii fermieri la marile corporații. 

Însă când discutăm despre problemele fermierilor români, nu avem cum să nu punem “punctul pe i”: suntem singura țară din zonă care nu doar că permite tranzitarea produselor agricole ucrainene, dar și importul acestora. 

De aproape 2 ani de zile, România este pur și simplu invadată de aceste produse modificate genetic, neconforme cu standardele agricole ale Uniunii Europene, dar ieftine și prin urmare preferate de piață. 

Și pentru că nu era suficient, în septembrie 2023, Ministrul Transporturilor ne comunică că s-a angajat în fața ucrainenilor să accelereze tranzitul cerealelor din Ucraina de la 2 la 4 milioane de tone pe lună, blocând practic canalul Sulina, perturbând major portul Constanța dar și transportul terestru. 

Acestea sunt problemele despre care nimeni nu vrea să discute, nici presa, nici autoritățile, nici măcar liderii auto desemnați ai protestatarilor. 

Dragi români, e momentul să conștientizați că actuali guvernanți sunt simple marionete, complet decuplate de la nevoile poporului. 

Vedem cum, în ultimele luni, președintele României străbate organizațiile internaționale făcând lobby pentru fonduri mai mari acordate Ucrainei. A ieșit din concediu doar cât să reitereze sprijinul ferm al României pentru Ucraina. Proiectul de țară a lui Iohannis este acum “Reconstrucția Ucrainei”. 

În urmă cu un an, și acest parlament a adoptat o declarație privind necesitatea participării semnificative a României la eforturile viitoare de reconstrucție post-conflict a Ucrainei. 

Uniunea Europeană a alocat până în acest moment fonduri de peste 67.7 miliarde euro pentru un stat nemembru, Ucraina. Aceste fonduri provin din bugetul comun al Uniunii Europene, buget la care România a contribuit de la acceptarea sa, în urmă cu 17 ani, cu peste 27 miliarde euro. 

Toate fondurile primite au fost condiționate de cedarea suveranității naționale. 

Din acest motiv, în acest moment, guvernanții noștri sunt pur și simplu funcționari ai Bruxelles-ului, nu reprezentanți ai statului român. Prioritatea lor este Ucraina sau orice alt obiectiv al agendei globaliste, trasat de Comisia Europeană, nicidecum nevoile românilor.

Dragi români, e timpul să începeți să conștientizați nivelul de trădare pe care îl exercită actualii guvernanți și să vă implicați activ în eliberarea țării de sub jugul străin, în renașterea României și redobândirea Suveranității totale!

 

Deputat Mihai Lasca, reprezentant al partidului PPR – Patrioții Poporului Român