Parlamentul României susține un regim genocidar!

Mihai Lasca

Pentru că nu mi-a fost permisă intervenția în timpul ședinței din 14 mai, când întreg Parlamentul României s-a închinat unui regim criminal – regimul lui Netanyahu, voi folosi acest moment pentru a-mi expune poziția vis-a-vis înlocuirea Zilei Martirilor din temnițele comuniste cu Ziua Prieteniei și Solidarității cu Israelul.

Între timp, ce susțineam săptămâna trecută, a fost confirmat prin decizia de ieri, 20 mai,  a Curții Penale Internaționale, care a solicitat mandate de arestare pentru prim-ministrul israelian și ministrul apărării, cu acuzațiile de: „provocarea exterminării, provocarea de foamete ca metodă de război, inclusiv refuzul aprovizionării umanitare, țintirea deliberată a civililor în perioadă de război”. 

Este inacceptabil ca în timpul atrocităților pe care le comite regimul lui Netanyahu în Fâșia Gaza, Parlamentul României, la unison, să stea în genunchi în fața Israelului!

Îi felicit pe colegii mei Diana Șoșoacă, Ciprian Ciubuc și Raluca Borta, singurii care ne-am opus transformării ședinței parlamentare într-un elogiu hilar la adresa unui regim criminal și am fost tot singurii care i-am amintit pe eroii neamului românesc, miile de tineri intelectuali români care s-au opus instaurării regimului comunist și pentru asta au plătit cu viața.

Ziua de 14 mai trebuie să fie alocată exclusiv Sfinților Închisorilor comuniste, printre care părintele Nicolae Steinhardt (părintele evreu care s-a convertit la ortodoxie), părintele Arsenie Boca, părintele Dumitru Stăniloae, Valeriu Gafencu, părintele Arsenie Papacioc, părintele Iustin Pârvu, episcopul greco-catolic Iuliu Hossu, poetul Radu Gyr, filosoful şi economistul Mircea Vulcănescu și mulți alți intelectuali români pe care actuala conducere vrea să îi uite la ordin, să îi scoată din manualele de istorie sau să îi eticheteze ca antisemiți. 

Nu vom permite niciodată ca istoria neamului românesc să fie rescrisă de institutul finanțat de statul român Elie Wiesel, condus de fiul bolșevicului Radu Florian, Alexandru Florian, cel care cere execuția publică a marilor intelectuali români, de la Cioran, la Vulcănescu, la Radu Gyr, la Constantin Noica sau Petre Țuțea. 

Nu uitați, stimați colegi, faptul că, după rapoartele ONU, armata israeliană a  ucis în ultimele 6 luni mai bine de 40.000 de civili palestinieni, majoritatea femei și copii, iar noi ținem ședințe solemne de marcare a prieteniei și solidarității cu acest stat. 

Cu cine ne solidarizăm noi? 

Cu un regim care finalizează epurarea etnică a palestinienilor, proces început de mai bine de 70 de ani, fără să sufere nici un fel de consecințe? Nici sancțiuni, nici izolare. 

Nu mai folosiți Parlamentul României pentru a vă închina stăpânilor voștri de la Washington, Bruxelles, Kiev, Tel Aviv. 

Deputat Mihai Lasca