14 Mai – Ziua Națională de cinstire a Martirilor din temnițele comuniste

Mihai Lasca

Este inacceptabil ca tocmai acum, când vedem atrocitățile pe care le comite regimul lui Netanyahu în Fâșia Gaza, Parlamentul României să considere că e cazul să ne arătăm prietenia și solidaritatea cu Israelul!

După rapoartele ONU, armata israeliană a  ucis în ultimele 6 luni mai bine de 35.000 de civili palestinieni, majoritatea femei și copii, iar noi ținem ședințe solemne de marcare a prieteniei și solidarității cu acest stat. 

Știu, o conducere și o presă națională plină de anti-români mă vor eticheta drept antisemit. Dar românii nu sunt antisemiți!

Intervenția mea este împotriva regimului criminal a lui Netanyahu, lider care a preentat în fața Națiunilor Unite, în septembrie 2023, înainte de atacul Hamas din octombrie, o hartă în care, ATENȚIE, nu era nici urmă de stat palestinian.

Un regim care finalizează epurarea etnică a palestinienilor, proces început de mai bine de 70 de ani, fără să sufere nici un fel de consecințe. Nici sancțiuni, nici izolare. 

Ba dimpotrivă, conducerea României se grăbește ca în mijlocul atrocităților comise de israelieni, să clameze prietenia și solidaritatea, acoperind cu acest eveniment ziua de 14 mai – “Ziua Națională de cinstire a Martirilor din temnițele comuniste”.

Asta trebuie să marcăm noi astăzi, dragi colegi, comemorarea tinerilor intelectuali români care s-au opus instaurării unui regim tiranic și care au plătit cu viața sau cu ani grei de închisoare.

Ziua de 14 mai trebuie să fie alocată exclusiv Sfinților Închisorilor comuniste, printre care părintele Nicolae Steinhardt (părintele evreu care s-a convertit la ortodoxie), părintele Arsenie Boca, părintele Dumitru Stăniloae, Valeriu Gafencu, părintele Arsenie Papacioc, părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa, părintele Iustin Pârvu, episcopul greco-catolic Iuliu Hossu, poetul Radu Gyr, filosoful şi economistul Mircea Vulcănescu și mulți alți intelectuali români pe care actuala conducere vrea să îi uite la ordin, să îi scoată din manualele de istorie sau să îi eticheteze ca antisemiți. 

Nu vom permite niciodată ca istoria neamului românesc să fie rescrisă de institutul Elie Wiesel, condus de fiul bolșevicului Radu Florian, Alexandru Florian, cel care cere execuția publică a marilor intelectuali români, de la Cioran, la Vulcănescu, la Radu Gyr, la Constantin Noica sau Petre Țuțea. 

Românii nu îi vor uita și nu se vor dezice niciodată de Sfinții Închisorilor!

Acest pământ este protejat de sângele vărsat de ei pentru apărarea credinței noastre strămoșești.

Așa să ne-ajute Dumnezeu!

Deputat Mihai Lasca

Partidul PPR