Deputatul Mihai Lasca, achitat de ICCJ după 11 ani de judecată

Mihai Lasca achitat

Comunicat de presă

După 11 ani de procese și 90 de zile de arest preventiv, ieri s-a încheiat cel mai negru capitol al vieții mele, am fost achitat de ÎCCJ într-un dosar penal fabricat și instrumentat de DIICOT Oradea începând cu anul 2012, prin procurorul Pantea Adrian-Constantin.

Infracțiunea de care am fost acuzat este de constituire a unui grup infracțional organizat în vederea trecerii frauduloase a frontierei a unui grup de migranți. ​​

Ieri ÎCCJ a concluzionat ca “fapta nu este prevăzută de legea penală” și a dispus achitarea mea.

Această achitare vine după clasarea din 2018 a dosarului instrumentat tot de procurorii DIICOT, folosind aceleași probe ca acum, respectiv interpretări eronate și malițioase ale unor convorbiri telefonice, dar cu o altă încadrare a faptei, așa zise activități de fraudă bancară.

Așa au trecut ultimii 11 ani pentru mine, acuzațiile nefondate mi-au afectat fiecare aspect al vieții, de la viața personală, la cea profesională și acum, activitatea politică. 

Eticheta de “infractor” alipită de presă numelui meu a folosit pentru decredibilizarea mea și pentru invalidarea acțiunilor pe care le-am început încă din timpul falsei pandemii și care au fost continuate în activitatea mea de parlamentar. 

Ca deputat ales în Parlamentul României m-am opus permanent proiectelor de lege impuse de agenda globalistă a Bruxelles-ului și nu m-am temut o clipă că acțiunile mele pot schimba cursul justiției, am știut întotdeauna că am dreptatea de partea mea și că Dumnezeu mă protejează. 

Mulțumesc avocațiilor care m-au reprezentat în acest dosar, domnului avocat Sorin Tomele din Oradea și domnului avocat Cezar Bivolaru din București.

Lupta mea nu se oprește aici, voi face tot ce îmi stă în putință ca cei vinovați pentru această nedreptate să plătească și ca astfel de erori judiciare să nu mai fie comise de justiția română. 

Am depus la Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a României o plângere penală de represiune nedreaptă împotriva domnului procuror Pantea Adrian-Constantin. 

Toate acestea nu îmi vor restaura reputația, nu îmi vor da anii înapoi, nu vor șterge suferința familiei mele, însă am încredere că putem reface sistemul de justiție din România și putem aduce magistrați competenți care să nu răspundă la comenzi politice. 

Vă mulțumesc pentru toată susținerea și vă asigur că voi continua să acționez în interesele poporului român și pentru reclădirea unui stat prosper, suveran, capabil să se opună tendințelor de globalizare. 

 

Viitorul României aparține patrioților!

Deputat Mihai Lasca