Schengen-ul aerian în schimbul preluării de refugiați sirieni

Domnul Ciolacu, cine v-a mandatat să negociați cu Austria siguranța poporului român prin acceptarea de migranți afgani și sirieni, în schimbul unei mize atât de mici: Schengen-ul aerian.

Schengen-ul aerian nu e o miză pentru poporul român.

În 2023, Schengen nu mai e o miză pentru poporul român.

În condițiile în care majoritatea statelor din zona Schengen au reintrodus în ultima perioadă controalele la graniță, noi nu putem accepta umilințe și nu ne putem risca siguranța doar pentru a bifa obiectivul intrării în zona Schengen.

Chestiunea Schengen trebuia rezolvată de mai bine de 10 ani de ani, când România deja îndeplinea toate condițiile pentru a adera, în special pentru ca transportatorii români să nu mai stea la cozi interminabile în vamă.

Ani de zile am acceptat discriminări înjositoare precum MCV-ul și alte condiționări, când totul de fapt se rezumă la faptul că prin intrarea României și Bulgariei în spațiul Schengen ar fi afectate interesele financiare ale actualelor state membre, printre care și cele care se opun acum, Olanda și Austria.

Este evident faptul că fiecare stat își apără interesele și că am fost ținuți în afara zonei Schengen pentru că portul Constanța ar prelua un rol semnificativ în transportul de mărfuri către Uniunea Europeană, iar transportatorii români ar deveni și ei o concurență serioasă pentru transportatorii europeni.

Oferta pe care ne-o prezentați acum ca pe o mare victorie, Schengen-ul aerian și pe care Bulgaria deja a refuzat-o, este doar o altă umilință la care ne supune vestul.

Dar cum am putea să fim tratați altfel decât cu dispreț la nivel internațional când suntem reprezentați de mai bine de 30 de ani de oameni fără demnitate și fără coloană vertebrală, care uită cu desăvârșire că sunt în funcție pentru a reprezenta interesele poporului român.

Clasa politică românească trebuie reformată din temelii, iar România trebuie să stea din nou dreaptă la masa negocierilor cu toate puterile lumii cu un singur obiectiv în minte: nevoile poporului român.

Deputat Mihai Lasca, reprezentant al partidului PPR – Patrioții Poporului Român