De ce nu sunt bani pentru pensii? 

Dragi colegi,

Înțeleg că mărirea pensiilor a fost o mare controversă pentru coaliția de guvernare, în special pentru colegii de la PNL. Marele economist Cîțu a ieșit în presă să ne spună că bugetul României este deja în faliment.

Domnule Cîțu, ați fost ministru de finanțe și prim-ministru țării și ați dus datoria externă de la 37% din PIB la 50%. Nu v-am văzut îngrijorat de impactul bugetar când făceați achiziții de vaccinuri inutile în valoare de 1,2 miliarde de euro.

Să nu ne amăgim, subiectul pensiilor este folosit acum de partidele de la guvernare doar pentru agenda lor electorală.

Evident că este necesară mărirea pensiilor, evident că pensionarii români trebuie să își recapete demnitatea după ce 33 de ani au fost batjocoriți și tratați ca o povară pentru acest stat, au fost umiliți, iar partidele care s-au perindat la conducerea țării și-au amintit de ei doar în preajma alegerilor, aruncând câte o “pomană electorală” ca și cum pensia nu este un drept câștigat. Mărirea pensiilor este o măsură necesară indiferent de impactul bugetar.

Dragi colegi de la PNL, USR, vă pasă acum de impactul bugetar?

Dar de impactul măsurilor luate de guvernarea din ultimii 3 ani asupra cetățenilor români, v-a păsat?

Nu v-a păsat de impactul bugetar când măsurile absurde anti-covid închideau rând pe rând afacerile autohtone sau când făceați achiziții inutile de miliarde de euro de vaccinuri, izolete și spitale mobile inoperabile.

Nu v-a păsat de impactul bugetar când a venit vorba de sprijinirea Ucrainei, ajutor despre care domnul Ciolacu spunea în fața Comisiei Europene ca s-ar ridica la 3,5% din PIB?

Nu v-a păsat de impactul bugetar când bugetul Ministerului Apărarii a crescut de la 2% la 2,5% din PIB.

Dragi colegi parlamentari, ați aprobat anul acesta achiziții de echipament militar de zeci de miliarde de euro, fără să vă intereseze impactul bugetar sau impactul asupra cetățeanului român.

Nu v-am văzut revoltați când ați aprobat acum câteva săptămâni cumpărarea a 32 de avioane F-35 la un cost de 6,5 miliarde de dolari.

Nu vă văd revoltați de achiziții de submarine, drone, sisteme de rachetă sau tancuri Abrams de alte miliarde de euro?

Dragi colegi, vă atenționez că e timpul să vă întoarceți fața și către poporul român. Nu pentru că vin alegerile, chiar dacă unii dintre voi ați început deja campania electorală, ci pentru că românii sunt la curent cu toate nedreptățile pe care le-ați făcut sau le-ați sprijinit în ultimii 3 ani.

Românii nu mai acceptă să fie umiliți, nu mai acceptă să contribuie la un buget care se scurge ca tribut către partenerul strategic sau alte corporații și organisme internaționale, în timp ce poporul trăiește din ce în ce mai rău.

Suntem obligați să redăm demnitatea pensionarilor și a românilor în general!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Deputat Mihai Lasca, reprezentant al partidului PPR – Patrioții Poporului Român