Deputatul Mihai Lasca achitat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție

Mihai Lasca achitat

Astăzi, 14 octombrie 2024, am fost achitat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție a României în dosarul instrumentat de DIICOT. 

După 12 ani de procese și 90 de zile de arest preventiv,  ÎCCJ a concluzionat că „fapta nu este prevăzută de legea penală” și a dispus achitarea mea definitivă.

Această achitare vine după clasarea din 2018 a dosarului instrumentat tot de procurorii DIICOT, folosind aceleași probe – interpretări eronate și malițioase ale unor convorbiri telefonice, dar cu o altă încadrare a faptei, așa-zise activități de fraudă bancară.

Așa au trecut ultimii 12 ani pentru mine – ani în care acuzațiile nefondate mi-au afectat fiecare aspect al vieții, de la cea personală la cea profesională și, mai recent, activitatea politică. Eticheta de “infractor” alipită de presă numelui meu a folosit pentru decredibilizarea mea și pentru invalidarea acțiunilor pe care le-am început încă din timpul falsei pandemii și care au fost continuate în activitatea mea de parlamentar. 

Mulțumesc avocațiilor care m-au reprezentat în acest dosar, domnului avocat Sorin Tomele din Oradea și domnului avocat Cezar Bivolaru din București.

Lupta mea nu se oprește aici, voi face tot ce îmi stă în putință ca cei vinovați pentru această nedreptate să plătească și ca astfel de erori judiciare să nu mai fie comise de justiția română. 

Am depus la Parchetul General de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a României o plângere penală de represiune nedreaptă împotriva domnului procuror Pantea Adrian-Constantin. 

Toate acestea nu îmi vor restaura reputația, nu îmi vor da anii înapoi, nu vor șterge suferința familiei mele, însă am încredere că putem reface sistemul de justiție din România și putem aduce magistrați competenți care să nu răspundă la comenzi politice. 

Lupta mea nu se oprește aici – dimpotrivă, de-abia acum începe cu adevărat. Împreună cu echipa Partidului Patrioții Poporului Român, voi continua să apăr interesele poporului român și să mă opun cu fermitate oricăror tentative de subminare a suveranității naționale. Împreună, vom reclădi un stat puternic și independent, capabil să se protejeze de influențele nocive ale agendelor globaliste.

Deputat Mihai Lasca, Președintele Partidului Patrioții Poporului Român (PPR)