Partidul Patrioții Poporului Român (PPR) respinge ferm solicitările președintelui Klaus Iohannis care ne aduc cu un pas mai aproape de război

stop implicarii romaniei in razboi

1 octombrie 2024

Partidul PPR (Patrioții Poporului Român), reprezentat de deputații Mihai Lasca și Dumitru Viorel Focșa, a votat astăzi împotriva solicitărilor președintelui Iohannis din Parlamentul României, care includ aprobarea înființării pe teritoriul României a unei facilități de instruire maritimă pentru personalul ucrainean și participarea Armatei României la misiunea de Asistență de Securitate și Instruire NATO. 

România nu trebuie să fie implicată într-un conflict care nu ne privește, iar aceste măsuri ne pun într-o poziție periculoasă. Din păcate, Parlamentul României a aprobat aceste solicitări, cu doar 17 parlamentari care au votat  împotriva lor. Ca de obicei, partidul AUR, a ales să se abțină, evitând să se opună clar acestei implicări.

Partidul PPR își exprimă categoric dezacordul față de aceste măsuri, care amenință securitatea națională și viețile românilor. Românii nu vor să devină carne de tun într-un conflict ce nu le aparține și refuză să susțină financiar sau militar un stat precum Ucraina, care, de-a lungul istoriei, s-a dovedit ostil intereselor noastre. 

Este inadmisibil ca, în ultimele zile de mandat, Klaus Iohannis să încerce să ne implice într-un război care nu ne privește. Fiecare acțiune promovată de un președinte care nu mai reprezintă interesele poporului român ne apropie periculos de un conflict deschis.

Partidul PPR (Patrioții Poporului Român) refuză să rămână pasiv în fața transformării României într-un câmp de luptă sau centru regional pentru interese militare străine,  luptând pentru ca voința românilor să fie respectată.  Instalarea de noi baze NATO, instruirea forțelor ucrainene pe teritoriul nostru și participarea directă în misiuni militare externe reprezintă un pericol major pentru națiunea noastră. România trebuie să rămână neutră, apărându-și interesele și securitatea națională.